202

Werken bij De Advocaten van Van Riet

‘Werken bij Van Riet is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.’
Daarmee bedoelen we dat we een kantoor zijn met veel ruimte voor zelfontplooiing én ambitie. Een werkplek waar je begeleid wordt om samen met je collega’s het maximale eruit te halen wat er in zit. Je loopbaan bepaal je voor een belangrijk deel zelf aan de hand van je keuzes, interesses en vooral: je eigen initiatief. Begin iets moois en maak kennis met je toekomstige werkgever. We gaan graag met je in gesprek!

We vertellen je over hoe we de advocatuur zien en waarom we kiezen voor verdergaande specialisatie in onze vakgebieden. Waarom we bovengemiddeld goed willen zijn in alles wat we wél doen. Ook nemen we je graag mee in onze visie op onze dienstverlening. Hoe is het om klant bij De Advocaten van Van Riet te zijn en wat doen we daarvoor? Maar uiteraard zijn we ook nieuwsgierig naar jou, wat zijn jouw ambities, kwaliteiten en drijfveren?

Werken bij Van Riet geeft voldoening. Door slim te werken, met creativiteit en drive willen we er telkens weer zijn voor onze cliënten en relaties. We zien onszelf het liefst als advocaten met karakter, als gangmakers met pit. Iets voor jou?

Kenmerken van Van Riet

 • Uitdagend werk, de lat ligt hoog
 • In teamverband én zelfstandig werken
 • No nonsense en volhardend
 • Informele en open werksfeer
 • Ruimte voor ontplooiing en kennisontwikkeling
 • Advocaten

  Advocaat-stagiaire Vastgoed

  Wij zoeken een (beginnend of gevorderd) advocaat-stagiaire Vastgoed voor de sectie Vastgoed.

  De functie

  Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet voor de sectie Vastgoed een enthousiaste en ambitieuze (beginnend of gevorderd) advocaat-stagiaire.

  Je profiel

  Je bent toe aan een nieuwe uitdaging in het vastgoedrecht. Vastgoed interesseert je. Je hebt enige affiniteit met de branche of wil je er graag in verdiepen. Je kunt je vinden in de no nonsense en oplossingsgerichte werkwijze in de vastgoedpraktijk, waar we gericht zijn op zowel vastgoedtransacties als procedures. Je zoekt naar de vraag àchter de vraag van elke zaak en hebt de ambitie om voor je cliënt het optimale resultaat te bereiken. Je bent scherp op de inhoud en hebt oog voor de relatie.

  Je maakt graag deel uit van een team, waarvan de leden elkaar ondersteunen met raad en daad. De deuren staat altijd open om even met elkaar te sparren. Jouw ideeën worden gewaardeerd en zijn medebepalend voor de uiteindelijke aanpak, die je samen met je directe collega’s bedenkt. Je zit dicht bij het proces en bent betrokken bij elke stap in het dossier.

  Over De Advocaten van Van Riet

  De Advocaten van Van Riet is een professioneel en ambitieus advocatenkantoor met een open en informele cultuur. Bij het kantoor werken momenteel 27 enthousiaste mensen, van wie 19 advocaten. Het kantoor is gespecialiseerd op twee terreinen: Vastgoed en Ondernemingen.

  De Vastgoedpraktijk wordt gekenmerkt door hoogwaardige en gespecialiseerde juridische dienstverlening. We bedienen een groeiende, vaste cliëntenkring van beleggers, ontwikkelaars, aannemers, corporaties,  zorginstellingen, eindgebruikers VvE’s en overheden. Wij staan onze cliënten all round bij in alle fases in de vastgoedcyclus: van ontwikkeling, vergunning, aanbesteding en bouw tot exploitatie, verhuur, verkoop en herontwikkeling.

  Kenmerkend is onze kundige, snelle en informele aanpak. Sterk op de inhoud, maar altijd met de focus op het resultaat.

  Wij bieden

  Als (beginnend of gevorderd) advocaat-stagiaire op de sectie Vastgoed ga je voornamelijk zaken behandelen op het gebied van het vastgoed. Denk daarbij aan zaken voor woningcorporaties, projectontwikkelaars, beleggers en overheden. Je werkt mee in de vastgoed gerelateerde kwesties die de sectie Vastgoed behandeld, zowel privaatrechtelijk (koop, bouw, huur, VvE-recht en zorgvastgoed) als publiekrechtelijk (Omgevingsrecht). Je krijgt de ruimte om je kennis en ervaring in het vastgoedrecht verder te ontwikkelen. We hechten waarde aan zowel persoonlijke als vakinhoudelijke begeleiding en delen actief kennis met elkaar. Daarnaast is er tijd voor opleiding, collegiaal overleg en plezier in het werk. Wij vinden het belangrijk dat je je werk leuk vindt, omdat dat bijdraagt aan een goede werksfeer en mooie resultaten.

  Interesse

  Past dit bij jou? Kom dan praten. Dan maken wij graag kennis met je. Stuur vóór 1 november aanstaande een e-mail met je CV naar Chantal van Mourik, HR-adviseur, (vanmourik@avvr.nl).

  Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Richard de Laat of Dennis Reijnders (partners Vastgoed) op nummer 030 – 263 50 50. Voor meer informatie over ons kantoor verwijzen we je graag naar www.avvr.nl.

  Een individueel assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Jouw privacy is belangrijk voor ons. Onze Privacy Policy vind je via deze link hier.

   

 • Advocaten

  Advocaat-medewerker Vastgoed

  Wij zoeken een (beginnend) advocaat-medewerker Vastgoed voor de sectie Vastgoed.

  De functie

  Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet voor de sectie Vastgoed een enthousiaste en ambitieuze (beginnend) advocaat-medewerker.

  Je profiel

  Je zoekt meer verdieping in je werk en bent klaar voor de volgende stap in je carrière. Met nieuwe collega’s werk je graag aan uitdagende, complexe zaken om samen mooie resultaten te boeken. Je vindt het een uitdaging om een goede deal te begeleiden of te zien dat het project gebouwd wordt, waarvan jij de contracten hebt gemaakt. Daarnaast hou je van de scherpte in het debat en voel je de gezonde spanning voor een zitting. Je wil winnen op inhoud door net iets verder te vragen en de zaak zo naar je hand te zetten. Past dit bij jou? Kom dan praten. Dan maken we graag kennis met je.

  Over De Advocaten van Van Riet

  De Advocaten van Van Riet is een professioneel en ambitieus advocatenkantoor met een open, informele en laagdrempelige cultuur. Bij het kantoor werken momenteel 27 enthousiaste mensen, van wie 19 advocaten. Het kantoor is vergaand gespecialiseerd op twee terreinen: Vastgoed en Ondernemingen.

  De Vastgoedpraktijk kent een vaste cliëntenkring van beleggers, ontwikkelaars, aannemers, corporaties,  zorginstellingen, eindgebruikers VVE’s en overheden.

  Als gespecialiseerd advocatenkantoor willen wij er voor onze cliënten zijn als het er op aan komt.  Kenmerkend is onze kundige, snelle en informele aanpak. Sterk op de inhoud, maar altijd met de focus op het resultaat. We werken in twee secties met per project wisselende teams.

  Wij bieden

  Als (beginnend) advocaat-medewerker op de sectie Vastgoed ga je interessante vastgoedprojecten behandelen met een prettig en gespecialiseerd team van collega’s. Je krijgt de ruimte om je kennis en ervaring in het vastgoedrecht verder te ontwikkelen. We hechten waarde aan zowel persoonlijke als vakinhoudelijke begeleiding en delen actief kennis met elkaar. Daarnaast is er tijd voor opleiding, collegiaal overleg en plezier in het werk. Wij vinden het belangrijk dat je je werk leuk vindt, omdat dat bijdraagt aan een goede werksfeer en mooie resultaten.

  Interesse

  Stuur dan vóór 1 november aanstaande een e-mail met je CV naar Dennis Reijnders, partner Vastgoed, (reijnders@avvr.nl).

  Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Richard de Laat of Dennis Reijnders (partners Vastgoed) op nummer 030 – 263 50 50. Voor meer informatie over ons kantoor verwijzen we je graag naar www.avvr.nl.

  Een individueel assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

   

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Jouw privacy is belangrijk voor ons. Onze Privacy Policy vind je via deze link hier.

   

   

 • Studenten

  Studentstage

  De Advocaten van Van Riet biedt enthousiaste en betrokken studenten graag een buitengewone stage, waarbij je voor zes weken tot twee maanden deel uitmaakt van ons team. Tijdens de studentstage werk je samen met de advocaten van alle secties. Je woont zittingen en besprekingen bij, en helpt mee bij de voorbereidingen en de evaluaties ervan.

  Naast de verschillende zaken waarin je meedraait maak je kennis met ons kantoor door jurisprudentiebesprekingen, vakinhoudelijke cursussen, borrels en andere activiteiten, o.a. van de Jonge Balie. Op deze manier leer je het beroep van advocaat kennen, zodat je straks weloverwogen kan kiezen om wel of niet de advocatuur in te gaan. Bovendien kun je bij ons een start met je scriptie maken. We denken graag met je mee over een origineel onderwerp of met de invulling van het reeds door jou gekozen onderwerp. Na afloop van de studentstage bekijken we samen hoe jij je stage hebt ervaren en geven wij tips voor de toekomst. Daarnaast kom je in aanmerking voor een stagevergoeding.

  Zit je in de laatste fase van je universitaire rechtenstudie en heb je belangstelling voor een studentstage bij De Advocaten van Van Riet? Laat hieronder je CV, cijferlijst en je motivatiebrief achter en je hoort snel van ons.

  Wil je meer weten over het lopen van een studentstage bij De Advocaten van Van Riet? Neem dan contact op met Mathijs Doornink of Michael Kolbrink.