202

Werken bij De Advocaten van Van Riet

De lat ligt hoog. Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. Waarom? Omdat we hoge eisen aan onszelf stellen. We willen bovengemiddeld goed zijn in alles wat we doen. Niet alleen door ons verdergaand te specialiseren in onze expertises maar ook door er te zijn voor onze relaties. Dat vergt nogal wat van je. Enerzijds een sterk analytisch vermogen, creativiteit en drive. Anderzijds empathie, goede communicatieve vaardigheden en zeker ook humor. Binnen die kaders zoeken we diversiteit. Mensen met karakter, die een beetje prettig gestoord zijn. Gangmakers met pit. Iets voor jou?

Kenmerken van Van Riet

 • Uitdagend werk, de lat ligt hoog
 • In teamverband én zelfstandig werken
 • No nonsense en volhardend
 • Informele en open werksfeer
 • Ruimte voor ontplooiing en kennisontwikkeling
 • Ondersteuning

  Juridisch secretaresse met een hands-on mentaliteit

  Ben jij een representatieve, enthousiaste en ervaren juridisch secretaresse met een hands-on mentaliteit? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  De wereld van de advocatuur is uiterst gedreven, dynamisch en pittig. De Advocaten van Van Riet is een middelgroot kantoor in Utrecht waar momenteel 29 enthousiaste mensen werkzaam zijn, waarvan 20 advocaten. Het kantoor heeft specialismen op twee terreinen: Vastgoed en Ondernemingen.

  De Advocaten van Van Riet richt zich op middelgrote en grote ondernemingen, (non-profit) (zorg-)instellingen en particuliere investeerders en kent vier expertises: Vastgoed, Herstructurering & Insolventie, Onderneming en Organisatie, Zorg en Organisatie. Elke dag zetten wij ons als onafhankelijk kantoor in om samen met onze cliënten eruit te halen wat er in zit. Kenmerkend is onze kundige, snelle en informele aanpak. Sterk op de inhoud, maar altijd met de focus op het resultaat.

  De functie
  Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet een enthousiaste, representatieve en snel inzetbare juridisch secretaresse die het leuk vindt om in een dynamische omgeving te werken. Als juridisch secretaresse ondersteun je, samen met drie collega’s,  de praktijk van de advocaten. De werkzaamheden bestaan o.a. uit:

  • Versturen van uitgaande (proces)stukken/correspondentie.
  • Verwerken van inkomende stukken (scannen, rondsturen, opslaan) en waar mogelijk (in concept) beantwoorden.
  • Redigeren van teksten en verzendklaar maken van stukken. Checken op typo’s, spellingsfouten en lay-out.
  • Actieve termijnbewaking.
  • (Digitale) roladministratie.
  • Agendabeheer.
  • Telefoon aannemen.
  • Archiveren.
  • Overige voorkomende secretariële en receptiewerkzaamheden.

  Natuurlijk wil je ook weten hoe het is om bij De Advocaten van Van Riet te werken. Dit kunnen we het beste als volgt omschrijven: uitdagend, professioneel maar ook informeel, inspirerend en divers.

  De vacature biedt meer dan alleen een uitdaging:

  • Uitdagende en afwisselende functie door diversiteit van werkzaamheden.
  • Boeiende werkomgeving met top professionals.
  • Ruimte voor initiatief en persoonlijke ontwikkeling.
  • Parttime functie voor 32 uur per week.
  • Marktconform salaris afhankelijk van relevante werkervaring.
  • Reiskostenvergoeding.
  • Contract voor bepaalde tijd (1 jaar) met uitzicht op een vast dienstverband.

  Dit breng jij voor de vacature juridisch secretaresse mee:

  • Minimaal succesvol afgeronde secretariële (MBO of HBO) opleiding.
  • Goede contactuele eigenschappen, representatief en servicegericht.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift.
  • Hands-on mentaliteit.
  • Proactief, initiatief, oplossingsgericht, flexibel, stressbestendig en zelfstandig.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Ervaring met BaseNet is een pré.

  Solliciteren?
  Dat kan! Als je denkt dat deze functie én De Advocaten van Van Riet bij jou passen, stuur dan vóór 14 mei aanstaande je gemotiveerde brief met je C.V. en pasfoto per e-mail naar Chantal van Mourik, (vanmourik@avvr.nl), onze HR Adviseur.

  Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Wouter van Galen.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Advocaten

  Advocaat-stagiaire voor de sectie Insolventie & Herstructurering

  Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet voor de sectie Insolventie & Herstructurering een enthousiaste en ambitieuze (beginnend) advocaat-stagiaire mét
  aantoonbare interesse in het Insolventierecht.

  Je profiel
  Ben jij hands-on? Heb jij pit, daadkracht, scherpte, humor en ben je een flexibel persoon die creatief en oplossingsgericht denkt? Ben jij een uitstekend jurist en ben je analytisch, leergierig, enthousiast, gedreven, overtuigend, zelfstandig en heb je een ondernemersgeest, dan gaan wij graag met je in gesprek.

  Over De Advocaten van Van Riet
  De Advocaten van Van Riet is een professioneel en ambitieus advocatenkantoor met een open, informele en laagdrempelige cultuur. Bij het kantoor werken momenteel 29 enthousiaste mensen, van
  wie 20 advocaten. Het kantoor heeft specialismen op twee terreinen: Vastgoed en Ondernemingen. De Advocaten van Van Riet richt zich op middelgrote en grote ondernemingen, (non-profit)
  (zorg-)instellingen en particuliere investeerders en kent vier expertises: Vastgoed, Herstructurering & Insolventie, Onderneming en Organisatie, Zorg en Organisatie. Elke dag zetten wij ons als onafhankelijk kantoor in om samen met onze cliënten eruit te halen wat er in zit. Kenmerkend is onze kundige, snelle en informele aanpak. Sterk op de inhoud, maar altijd met de focus op het resultaat.

  Wij bieden
  Als advocaat-stagiaire op de sectie Insolventie & Herstructurering ga je voornamelijk zaken behandelen op het gebied van het insolventierecht. Je krijgt te maken met alle aspecten om je juridische en
  vakinhoudelijke vaardigheden te ontwikkelen. We hechten waarde aan zowel persoonlijke als vakinhoudelijke begeleiding en delen actief kennis met elkaar. Daarnaast is er tijd voor opleiding,
  collegiaal overleg en plezier in het werk. Wij vinden het belangrijk dat je je werk leuk vindt, omdat dat bijdraagt aan een goede werksfeer en uitmuntende resultaten.

  Solliciteren
  Als je denkt dat deze functie én De Advocaten van Van Riet bij jou passen, stuur dan vóór 1 mei aanstaande je gemotiveerde brief met je CV, volledige cijferlijst (bachelor en master), pasfoto, scriptie
  en een eventuele stagebeoordeling per e-mail naar onze HR Adviseur Chantal van Mourik (vanmourik@avvr.nl) of vul onderstaand formulier in.

  Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Maarten Jansen. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Advocaten

  Advocaat-stagiaire Omgevingsrecht voor de sectie Vastgoed

  Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet voor de sectie Vastgoed een enthousiaste en ambitieuze advocaat-stagiaire mét aantoonbare interesse in het
  omgevingsrecht. Enige jaren relevante werkervaring is welkom, maar niet vereist.

  Je profiel
  Ben jij hands-on? Heb jij pit, daadkracht, scherpte, humor en ben je een flexibel persoon die creatief en oplossingsgericht denkt? Ben jij een uitstekend jurist en ben je analytisch, leergierig, enthousiast, gedreven, overtuigend, zelfstandig en heb je een ondernemersgeest, dan gaan wij graag met je in gesprek.

  Over De Advocaten van Van Riet
  De Advocaten van Van Riet is een professioneel en ambitieus advocatenkantoor met een open, informele en laagdrempelige cultuur. Bij het kantoor werken momenteel 29 enthousiaste mensen, van
  wie 20 advocaten. Het kantoor heeft specialismen op twee terreinen: Vastgoed en Ondernemingen. De Advocaten van Van Riet richt zich op middelgrote en grote ondernemingen, (non-profit) (zorg-)instellingen en particuliere investeerders en kent vier expertises: Vastgoed, Herstructurering & Insolventie, Onderneming en Organisatie, Zorg en Organisatie. De Vastgoedpraktijk kent een vaste cliëntenkring van beleggers, ontwikkelaars, aannemers, corporaties, zorginstellingen, eindgebruikers, VVE’s en overheden.

  Elke dag zetten wij ons als onafhankelijk kantoor in om samen met onze cliënten eruit te halen wat er in zit. Kenmerkend is onze kundige, snelle en informele aanpak. Sterk op de inhoud, maar altijd met de focus op het resultaat.

  Wij bieden
  Als advocaat-stagiaire op de sectie Vastgoed ga je voornamelijk zaken behandelen op het gebied van het omgevingsrecht, zoals vergunning- en bestemmingsplanprocedures, planschade en onteigeningen. Daarnaast ben je inzetbaar in overige, vastgoed gerelateerde kwesties die de sectie Vastgoed behandelt. Je krijgt daarbij de ruimte om je juridische en vakinhoudelijke vaardigheden in het omgevingsrecht te ontwikkelen. We hechten waarde aan zowel persoonlijke als vakinhoudelijke begeleiding en delen actief kennis met elkaar. Daarnaast is er tijd voor opleiding, collegiaal overleg en plezier in het werk. Wij vinden het belangrijk dat je je werk leuk vindt, omdat dat bijdraagt aan een goede werksfeer en uitmuntende resultaten.

  Solliciteren
  Als je denkt dat deze functie én De Advocaten van Van Riet bij jou passen, stuur dan vóór 1 mei aanstaande je gemotiveerde brief met je CV, volledige cijferlijst (bachelor en master), pasfoto, scriptie
  en een eventuele stagebeoordeling per e-mail naar onze HR Adviseur Chantal van Mourik (vanmourik@avvr.nl) of vul onderstaand formulier in.

  Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Richard de Laat. Een assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Studenten

  Studentstage

  De Advocaten van Van Riet biedt enthousiaste en betrokken studenten graag een buitengewone stage, waarbij je voor zes weken tot twee maanden deel uitmaakt van ons team. Tijdens de studentstage werk je samen met de advocaten van alle secties. Je woont zittingen en besprekingen bij, en helpt mee bij de voorbereidingen en de evaluaties ervan.

  Naast de verschillende zaken waarin je meedraait maak je kennis met ons kantoor door jurisprudentiebesprekingen, vakinhoudelijke cursussen, borrels en andere activiteiten, o.a. van de Jonge Balie. Op deze manier leer je het beroep van advocaat kennen, zodat je straks weloverwogen kan kiezen om wel of niet de advocatuur in te gaan. Bovendien kun je bij ons een start met je scriptie maken. We denken graag met je mee over een origineel onderwerp of met de invulling van het reeds door jou gekozen onderwerp. Na afloop van de studentstage bekijken we samen hoe jij je stage hebt ervaren en geven wij tips voor de toekomst. Daarnaast kom je in aanmerking voor een stagevergoeding.

  Zit je in de laatste fase van je universitaire rechtenstudie en heb je belangstelling voor een studentstage bij De Advocaten van Van Riet? Laat hieronder je CV, cijferlijst en je motivatiebrief achter en je hoort snel van ons.

  Wil je meer weten over het lopen van een studentstage bij De Advocaten van Van Riet? Neem dan contact op met Rowie Florijn of Sven van Kats.