202

Werken bij De Advocaten van Van Riet

‘Werken bij Van Riet is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.’
Daarmee bedoelen we dat we een kantoor zijn met veel ruimte voor zelfontplooiing én ambitie. Een werkplek waar je begeleid wordt om samen met je collega’s het maximale eruit te halen wat er in zit. Je loopbaan bepaal je voor een belangrijk deel zelf aan de hand van je keuzes, interesses en vooral: je eigen initiatief. Begin iets moois en maak kennis met je toekomstige werkgever. We gaan graag met je in gesprek!

We vertellen je over hoe we de advocatuur zien en waarom we kiezen voor verdergaande specialisatie in onze vakgebieden. Waarom we bovengemiddeld goed willen zijn in alles wat we wél doen. Ook nemen we je graag mee in onze visie op onze dienstverlening. Hoe is het om klant bij De Advocaten van Van Riet te zijn en wat doen we daarvoor? Maar uiteraard zijn we ook nieuwsgierig naar jou, wat zijn jouw ambities, kwaliteiten en drijfveren?

Werken bij Van Riet geeft voldoening. Door slim te werken, met creativiteit en drive willen we er telkens weer zijn voor onze cliënten en relaties. We zien onszelf het liefst als advocaten met karakter, als gangmakers met pit. Iets voor jou?

Kenmerken van Van Riet

 • Uitdagend werk, de lat ligt hoog
 • In teamverband én zelfstandig werken
 • No nonsense en volhardend
 • Informele en open werksfeer
 • Ruimte voor ontplooiing en kennisontwikkeling
 • Advocaten

  Advocaat-stagiaire Ondernemingsrecht

  Ben jij een enthousiaste (beginnend) advocaat-stagiaire Ondernemingsrecht?

  Wij zoeken een (beginnend) advocaat-stagiaire voor de sectie Ondernemingsrecht.

  De functie

  Om mee te denken én te werken aan onze ambities zoekt De Advocaten van Van Riet voor de sectie Ondernemingsrecht een enthousiaste en ambitieuze (beginnend) advocaat-stagiaire.

  Je profiel

  Je zoekt meer verdieping in je werk en bent klaar voor de volgende stap in je carrière. Met nieuwe collega’s werk je graag aan uitdagende, complexe zaken om samen mooie resultaten te boeken. Je zoekt naar de vraag àchter de vraag van elke zaak en hebt de ambitie om voor je cliënt het optimale resultaat te bereiken. Je bent scherp op de inhoud en hebt oog voor de relatie. Past dit bij jou? Dan maken we graag kennis met je.

  Over De Advocaten van Van Riet

  De Advocaten van Van Riet is een professioneel en ambitieus advocatenkantoor met een open, informele en laagdrempelige cultuur. Bij het kantoor werken momenteel 26 enthousiaste mensen, van wie 18 advocaten. Het kantoor is vergaand gespecialiseerd op twee terreinen: Vastgoed en Ondernemingen.

  Als gespecialiseerd advocatenkantoor zijn wij er voor onze cliënten als het er op aan komt. Kenmerkend is onze kennis, ervaring gecombineerd met een snelle en informele aanpak. Sterk op de inhoud, maar altijd gericht op het resultaat.

   

  Wij bieden

  Als (beginnend) advocaat-stagiaire op de sectie Ondernemingsrecht ga je interessante zaken behandelen met een prettig en gespecialiseerd team van collega’s. Je krijgt de ruimte om je als advocaat te ontwikkelen en kennis en ervaring in de ondernemingspraktijk op te doen. Het zijn van advocaat op de sectie ondernemingsrecht betekent dat je onder meer meewerkt aan overnames, aandeelhoudersgeschillen, enquêteprocedures en aansprakelijkheid van bestuurders en toezichthouders. We hechten waarde aan zowel persoonlijke als vakinhoudelijke begeleiding en delen actief kennis met elkaar. Daarnaast is er tijd voor opleiding, collegiaal overleg en plezier in het werk. Wij vinden het belangrijk dat je jouw werk leuk vindt, omdat dat bijdraagt aan een plezierige werksfeer en mooie resultaten.

  Interesse

  Stuur dan vóór 10 mei aanstaande een e-mail met je C.V. naar Chantal van Mourik, HR-adviseur (vanmourik@avvr.nl).

  Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Harke Plas (partner Ondernemingsrecht) op nummer 030 – 263 50 50. Voor meer informatie over ons kantoor verwijzen we je graag naar www.avvr.nl.

  Een individueel assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Jouw privacy is belangrijk voor ons. Onze Privacy Policy vind je via deze link hier.

  • Studenten

   Studentstage

   De Advocaten van Van Riet biedt enthousiaste en betrokken studenten graag een buitengewone stage, waarbij je voor zes weken tot twee maanden deel uitmaakt van ons team. Tijdens de studentstage werk je samen met de advocaten van alle secties. Je woont zittingen en besprekingen bij, en helpt mee bij de voorbereidingen en de evaluaties ervan.

   Naast de verschillende zaken waarin je meedraait maak je kennis met ons kantoor door jurisprudentiebesprekingen, vakinhoudelijke cursussen, borrels en andere activiteiten, o.a. van de Jonge Balie. Op deze manier leer je het beroep van advocaat kennen, zodat je straks weloverwogen kan kiezen om wel of niet de advocatuur in te gaan. Bovendien kun je bij ons een start met je scriptie maken. We denken graag met je mee over een origineel onderwerp of met de invulling van het reeds door jou gekozen onderwerp. Na afloop van de studentstage bekijken we samen hoe jij je stage hebt ervaren en geven wij tips voor de toekomst. Daarnaast kom je in aanmerking voor een stagevergoeding.

   Zit je in de laatste fase van je universitaire rechtenstudie en heb je belangstelling voor een studentstage bij De Advocaten van Van Riet? Laat hieronder je CV, cijferlijst en je motivatiebrief achter en je hoort snel van ons.

   Wil je meer weten over het lopen van een studentstage bij De Advocaten van Van Riet? Neem dan contact op met Mathijs Doornink of Michael Kolbrink.