Zorg en organisatie

Governance in de zorg

Governance wordt steeds belangrijker in de organisatie van zorg. Goed bestuur en toezicht zijn belangrijke voorwaarden voor goede zorg. Daarbij spelen structuur, gedrag en cultuur een rol, maar óók de wijze waarop de taken, verantwoordelijkheden en toezicht juridisch geborgd zijn binnen uw organisatie.

Wij hebben de expertise in huis om u compleet te ontzorgen. Binnen elk project trekken we gezamenlijk op. Om de juiste vertaalslag te maken, werken we nauw samen met bestuurders en toezichthouders van zorginstellingen. Daarbij betrekken we direct de kaders die door externe toezichthouders worden gesteld.

Advocaten die verstand hebben van governance in de zorg

Bekijk alle advocaten

Met een gespecialiseerd team advocaten werken wij elke dag om de juridische belangen van onze cliënten in de commerciële en de non-profit sector te behartigen.

Bekijk alle advocaten
3
Vragen uit de praktijk

Ik ben bestuurslid bij een zorginstelling. Een andere zorginstelling in de regio heeft mij benaderd voor het lidmaatschap van haar raad van toezicht. Kan ik dat doen?

Diederick van Dalen

Diederick van Dalen

Dat hangt ervan af. Volgens de governance code is dat niet mogelijk, als de andere zorginstelling dezelfde werkzaamheden verricht.

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert