Herstructurering en insolventie

Faillissementen en Surseances

Wij zijn gespecialiseerd in insolventierecht. Al onze insolventiespecialisten zijn lid van INSOLAD en hebben de INSOLAD/Grotius Specialisatieopleiding met succes doorlopen. Daarmee hebben we de afgelopen 35 jaar een solide reputatie opgebouwd. Onze taken vervullen wij vakkundig, doelmatig en op een professionele wijze. Als curator of bewindvoerder laten we ons niet alleen leiden door de belangen van de boedel en de schuldeisers. We hebben bijvoorbeeld ook oog voor het behoud van werkgelegenheid.

Ondertussen moet een curator of bewindvoerder snel handelen. Direct na de benoeming moet beslist worden over belangrijke zaken. Wordt de onderneming voortgezet, is er sprake van een doorstart of een activa-passivatransactie? Crediteuren, banken, leveranciers, verhuurders en de belastingdienst hebben allemaal tegengestelde wensen en eisen. Iedereen wil dat zijn belangen het best behartigd worden. In het overleg met alle betrokkenen nemen wij de regie. Immers, wij kennen dit speelveld als geen ander.

Onze kennis en ervaring als curator en bewindvoerder zetten we ook graag in het voortraject in. Zo kan insolventie wellicht worden voorkomen. Interessante – door ons gepubliceerde stukken – over insolventierecht treft u op ons kennisportaal.

Voor faillissementsverslagen verwijzen wij u naar https://insolventies.rechtspraak.nl

Advocaten die verstand hebben van faillissementen en surseances

Bekijk alle advocaten

Met een gespecialiseerd team advocaten werken wij elke dag om de juridische belangen van onze cliënten in de commerciële en de non-profit sector te behartigen.

Bekijk alle advocaten
3
Vragen uit de praktijk

Hoe vraag ik het faillissement van een debiteur aan?

Maarten Jansen

Maarten Jansen

Wij kunnen het faillissement van uw debiteur aanvragen, indien er tenminste twee bekende crediteuren zijn en tenminste één van die twee vorderingen opeisbaar is.

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert