Vastgoed

Appartementsrecht

Appartementsrecht is door de combinatie van verenigingsrecht en goederenrecht én tal van specifieke procedures één van de meest complexe rechtsgebieden in het vastgoed. Niet voor ons. Wij hebben jarenlange praktijkervaring op dit gebied en behoren tot de top in Nederland. We zijn initiatiefnemer van Stichting VvERecht.nl. Dit is het meest omvangrijke kennisplatform met juridische informatie voor VvE-professionals. U vindt hier honderden publicaties, modellen en commentaren van ons. Daarnaast geven we op 101VvEvragen.nl antwoord op de meest gestelde vragen. Meer informatie over onze VvE diensten treft u VvEAdvocaat.nl

 

Bekijk online brochure

Advocaten die verstand hebben van appartementsrecht

Bekijk alle advocaten

Met een gespecialiseerd team advocaten werken wij elke dag om de juridische belangen van onze cliënten in de commerciële en de non-profit sector te behartigen.

Bekijk alle advocaten
4
Vragen uit de praktijk

Wanneer is een wijziging van de splitsingsakte nodig en wanneer kan de vergadering in plaats daarvan toestemming verlenen voor een wijziging in het gebouw?

Richard de Laat

Richard de Laat

Toestemming mag niet in strijd zijn met een expliciet verbod dat in de akte is opgenomen. Ook is het niet mogelijk toestemming te verlenen als daardoor de goederenrechtelijke rechtsverhouding tussen de eigenaars onderling permanent verandert.

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert