Vastgoed

Appartementsrecht

Appartementsrecht is door de combinatie van verenigingsrecht en goederenrecht én tal van specifieke procedures één van de meest complexe rechtsgebieden in het vastgoed. Wij hebben jarenlange praktijkervaring op dit gebied en voelen ons met recht thuis in het appartementsrecht. Voor professioneel beheerde VvE’s bieden wij een Juridisch Abonnement VvE’s aan. Meer informatie over onze VvE diensten treft u op VvEAdvocaat.nl

Als initiatiefnemer van Stichting VvERecht.nl, dragen wij bij aan het het ontwikkelen en openbaar houden van een juridische databank voor advocaten, notarissen, rechters en andere  rechtsbijstandverleners.

Bekijk online brochure

Advocaten die verstand hebben van appartementsrecht

Bekijk alle advocaten

Met een gespecialiseerd team advocaten werken wij elke dag om de juridische belangen van onze cliënten in de commerciële en de non-profit sector te behartigen.

Bekijk alle advocaten
4
Vragen uit de praktijk

Wanneer is een wijziging van de splitsingsakte nodig en wanneer kan de vergadering in plaats daarvan toestemming verlenen voor een wijziging in het gebouw?

Richard de Laat

Richard de Laat

Toestemming mag niet in strijd zijn met een expliciet verbod dat in de akte is opgenomen. Ook is het niet mogelijk toestemming te verlenen als daardoor de goederenrechtelijke rechtsverhouding tussen de eigenaars onderling permanent verandert.

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert