Herstructurering en insolventie
Herstructurering en insolventie

Herstructurering en insolventie

Met vijf benoembare curatoren beschikt de Advocaten van van Riet over een uitstekende vakgroep op het gebied van insolventierecht. Faillissementen en surséances behoren dan ook tot de meest herkenbare expertises van ons kantoor. De jarenlange kennis en ervaring die we daarin opgedaan hebben als curator of bewindvoerder, brengen we steeds meer in de praktijk  in situaties waar nog geen sprake is van een faillissement of surséance, maar waar de organisatie wel in zwaar weer zit. Snelle interventie is dan vereist. Wij hebben daarvoor de kennis, ervaring maar vooral ook de daadkracht in huis. Het gaat niet alleen om grondige kennis van de kaders en regels, maar juist om het vermogen verandering binnen die kaders te realiseren. Dat doen we voor ondernemingen, bestuurders, schuldeisers, banken en andere financiers.

Onze advocaten met deze expertise

Bekijk alle advocaten

Met een gespecialiseerd team advocaten werken wij elke dag om de juridische belangen van onze cliënten in de commerciële en de non-profit sector te behartigen.

Bekijk alle advocaten

Onlangs afgeronde zaken

  • Centrumplan gerealiseerd

    De herstructurering van een winkelcentrum voorzag in sloop van verouderde delen, de uitbreiding van een bestaande supermarkt en het herindelen van de distributieruimte. Om dat te kunnen realiseren is grond geruild met de gemeente, is de bestaande splitsing in appartementsrechten opgeheven en vervangen door een hoofd- en ondersplitsing en is van het bestemmingsplan afgeweken. Daarnaast zijn enkele winkeliers doorgeschoven in het winkelcentrum. Het project is succesvol afgerond. De Advocaten van van Riet trad op als juridisch adviseur voor de initiatiefnemer.

    Richard de Laat
  • Realisatieovereenkomst, huurovereenkomst en dienstverleningsovereenkomst

    Een onderwijsinstelling wilde graag haar onderwijsgebouw renoveren en vervolgens een overtollig gedeelte daarvan verhuren. Ter ondersteuning hiervan stelden wij onder andere een realisatieovereenkomst, een branche specifieke huurovereenkomst en dienstverleningsovereenkomst op.

    Arine Visser – van de Peut

Vragen?

Heeft u vragen over deze expertise neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert