Corona helpdesk

Als gevolg van het Coronavirus zien veel ondernemers zich geconfronteerd met nieuwe dilemma’s. Daar komt bij dat er in veel gevallen niet veel tijd is om de knoop door de hakken. Ook in deze tijd staan de Advocaten van Van Riet u onverminderd met raad en daad bij. Om u snel van advies te kunnen voorzien hebben wij een tijdelijke corona helpdesk opgezet waar publicaties met bruikbare juridische informatie met u worden gedeeld en waar u met uw vragen terecht kunt.

Heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar coronahelpdesk@avvr.nl of neem rechtstreeks contact op met een van de onderstaande specialisten.


Arbeid

De verspreiding van het Coronavirus en de overheidsmaatregelen die daardoor zijn getroffen zijn voor een ieder ingrijpend. Sommige ondernemingen zijn gedwongen te sluiten en anderen zien de arbeidscapaciteit drastisch verminderen. Daarnaast rijzen vele vragen over onder andere (al dan niet gedeeltelijke) loondoorbetaling in verschillende situaties. Zowel werkgevers als werknemers vragen zich af wat hun rechten en plichten zijn. De meest gestelde vragen worden door ons zo praktisch mogelijk beantwoord.

mr. Anne Koopman | Bekijk alle publicaties van de Corona Helpdesk

Ondernemingen

De economische schade die het Coronavirus aanricht is groot. Sprake is van uitval van vraag en uitval van aanbod. Omzetdalingen kunnen in sommige sectoren variëren van naar schatting 20% tot soms wel 60%. Voor ondernemingen brengen wij een reeks juridische onderwerpen in kaart door middel waarvan de impact van het Coronavirus kan worden beperkt.

mr. Harke Plas | Bekijk alle publicaties van de Corona Helpdesk
Insolventie & Herstructurering

De corona-crisis heeft grote impact op het financiële incasseringsvermogen van ondernemingen in diverse sectoren. Op dit moment worden hotels, cateraars, restaurants en cafés zwaar getroffen. Het is niet uitgesloten dat ondernemers in andere branches ook getroffen worden. Het is daarom zaak nu snel in actie te komen om een faillissement te voorkomen. Ook indien een faillissement onafwendbaar lijkt te zijn, zijn er soms nog mogelijkheden.

mr. Maarten Jansen | Bekijk alle publicaties van de Corona Helpdesk

Vastgoed

De economische gevolgen van het coronavirus kunnen op korte en lange termijn onder andere invloed hebben op de koop, ontwikkeling, bouw, verhuur en exploitatie van vastgoed. Bent u nu gerechtigd het gekochte niet af te nemen? Mag u met een economische crisis in zicht de lopende onderhandelingen afbreken? Is een huurder huur verschuldigd bij een verplichte sluiting van het gehuurde? Wij adviseren u bij bovenstaande en andere vragen.

mr. Dennis Reijnders | Bekijk alle publicaties van de Corona Helpdesk

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert