Jeroen Gerritsma is advocaat/counsel bij De Advocaten van Van Riet. Hij richt zich enerzijds op Bedrijfsovernames en anderzijds op Banking & Finance.

In zijn overnamepraktijk werkt hij -vaak naast en met financiële adviseurs- aan de juridische kant van bedrijfsovernames (vooral advies en contracteren). Afhankelijk van door wie hij wordt ingeschakeld zowel voor verkopers als kopers, middels aandelenoverdracht of activa-transactie.

Vanuit zijn achtergrond als bankier -waarvan 10 jaar bij Bijzonder beheer van een grote Nederlandse bank- heeft hij veel ervaring met transacties in en buiten faillissement, herstructurering, financiering en zekerheden.

Naast zijn transactiepraktijk adviseert en procedeert Jeroen dan ook over vraagstukken en geschillen op het gebied van financieringen, (bank)garanties, lease, kredietopzegging, zorgplichten van financiële instellingen, pand- en hypotheekrechten, borgtochten en renteswaps.

Hij is deal-driven, praktisch en vooral oplossingsgericht. Komt vanuit inhoud tot werkbare compromissen bij transacties en geschillen. Schikt meer dan dat hij procedeert, altijd gericht op het belang van zijn cliënten, in de context van de zaak.

Nevenactiviteiten

  • Lid Dutch Corporate Finance Association
  • Lid Beroepsorganisatie voor Specialisten in Bedrijfsoverdracht (BOBB)

Kom in contact met Jeroen

* Verplicht

Aanmelden nieuwsbrief

Ja, ik hoor het graag als Van Riet iets publiceert