0%

De Advocaten van Van Riet begeleiden verkoop PROVADA

De Advocaten van Van Riet hebben als specialist in transacties op het snijvlak van vastgoed en ondernemingen, eigenaar Peter Schreuter begeleid bij de verkoop van PROVADA aan VMN Media. ‘Wij feliciteren partijen van harte met deze succesvolle deal’, aldus Harke Plas die de advisering vanuit De Advocaten van Van Riet voor zijn rekening nam.

PROVADA is de grootste vastgoedbeurs in Nederland waar jaarlijks 26.000 bezoekers samenkomen voor kennis, inspiratie en de vele netwerkgelegenheden. Met deze aankoop versterkt VMN Media haar positie in de vastgoed- en de daaraan gerelateerde markten. Bij de overname is afgesproken dat de huidige eigenaar Peter Schreuter voor onbepaalde tijd aanblijft als directeur en daarmee ook verantwoordelijk blijft voor het aansturen van de PROVADA-organisatie. Ook is de onafhankelijke positie van PROVADA geborgd. Voor het personeel heeft de overname verder geen consequenties.

Erik Hoekstra, CEO VMN media: “Wij zijn zeer verheugd dat we PROVADA hebben kunnen toevoegen aan ons portfolio van sterke B2B merken. Wij geloven dat kwalitatieve onafhankelijke content een bijdrage levert aan het succes van professionals en de bedrijven waarvoor zij werken en daarmee ook aan de Nederlandse economie. PROVADA vervult deze rol in de vastgoedmarkt en biedt tevens de unieke kans om elkaar ook nog eens live te ontmoeten. Wij zijn zeer onder indruk van hoe het team de afgelopen twintig jaar dit A-merk heeft opgebouwd en willen dit graag op dezelfde voet voortzetten. Met onze gezamenlijke kennis van de vastgoedmarkt, kunnen we de inhoudelijk kant van PROVADA de komende jaren verder verdiepen”.

Peter Schreuter, directeur PROVADA: “Content is king geldt niet alleen voor de media maar ook voor PROVADA. We hebben al langer de behoefte om het platform PROVADA door het jaar heen breder in te zetten. De gesprekken over verdere samenwerking kwamen dan ook niet uit de lucht vallen. Met de strategische koers van VMN media zien we mooie kansen voor de toekomst van onze organisaties. Met onze persoonlijke, onafhankelijke benadering en samenwerkingen in het veld van de publieke en private partijen, blijven we waarde toevoegen aan het platform. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de komende jaren waarin we gezamenlijk de PROVADA organisatie naar het volgende niveau brengen”.

Datum

24 Sep 2023