0%

Webinar VvE & Faillissement

De economie lijkt over haar hoogtepunt heen en de overheidssteun van de afgelopen jaren is inmiddels al enige tijd beëindigd. Daarnaast heeft de oorlog in Oekraïne de energie- en grondstoffenprijzen doen stijgen, als gevolg waarvan een groot deel van de Nederlandse economie wordt geraakt. De gevolgen daarvan zijn steeds meer zichtbaar door toename van het aantal faillissementen van personen en bedrijven het afgelopen jaar. Ook VvE’s kunnen hiermee te maken krijgen en soms onnodig aanzienlijke financiële schade oplopen. Bijvoorbeeld als een lid of gebruiker failliet gaat of een door de VvE ingeschakelde ondernemingen, zoals aannemers of adviseurs.  

Om goed voorbereid te zijn op een faillissement in of rondom de VvE verzorgen wij op woensdag 29 maart en vrijdag 31 maart een webinar op snijvlak van het appartementsrecht en het faillissementsrecht. Dennis Reijnders verzorgt de VvE rechtelijke aspecten en Kim Meekes licht als ervaren curator het faillissementsrecht toe. In het webinar gaan we onder meer in op:

  • het verloop van een faillissement in het algemeen;

  • het faillissement van een lid van de VvE;

  • het faillissement van een huurder;

  • het faillissement van een aannemer; en

  • tips om de negatieve gevolgen van een faillissement te voorkomen.

Data
Woensdag 29 maart of Vrijdag 31 maart 2023

Tijdstip:
09:00 tot +/- 10:00 uur

Presentatie:
Dennis Reijnders en Kim Meekes

Via:
Elke internetbrowser op uw pc, tablet of telefoon.

Het webinar is gericht op VvE beheerders en bestuurders, uitsluitend voor genodigden en kosteloos voor relaties van De Advocaten van Van Riet.